Çalışmalarımızdaki en büyük referansımız, geride bıraktığımız başarı dolu

ELCIS

ELCIS Enkoder ve Aksesuarları


Artımsal Enkoderler

Minyatür serisi :
Bu serideki artımsal enkoderler, bağlantı için çok fazla yer olmayan sistemler için teknik performansı düşürülmeden tasarlanmıştır. Bütün enkoderler metal yapıya sahiptir. Yüksek hassasiyette rulman ve miller için paslanmaz çelik kullanılmıştır. Küçük boyutlarına rağmen, ürünler kir,yağ ve rutubet karşı yüksek koruma sağlar. Geniş çalışma sıcaklığı aralığı ve yüksek frekans cevabı vardır. Led ışık kaynağı (100000 saat MTBF), push-pull bağlantılı fototransistörler ve elektronik koart sistemi yüzeysel montaj tekniği ile donatılmıştır. Bu serideki enkoderler 1puls / tur ‘dan 5000 puls / tur çözünürlüğüne kadar çıkabilmektedir.


Normal Serisi :
Bu serideki artımsal enkoderler, genel endüstriyel uygulamalar ve profösyonel amaçlar için tasarlanmıştır. Genellikle proses kontrolü, robotlar, makine toolları, ölçüm cihazları, plotter, kesiciler, anten ve teleskop sistemlerinde kullanılabilirler.   Yüksek hassasiyette paslanmaz rulman ve miller için paslanmaz  çelik  kullanılmıştır.

Ürünler kir,yağ ve rutubet karşı yüksek koruma sağlar. Geniş çalışma sıcaklığı aralığı ve yüksek çözünürlükte  frekans cevabı vardır(300Khz). Led ışık kaynağı (100000 saat MTBF), push-pull bağlantılı fototransistörler ve elektronik koart sistemi yüzeysel montaj tekniği ile donatılmıştır. Bu serideki enkoderler 1puls / tur ‘dan 20000 puls / tur çözünürlüğüne kadar çıkabilmektedir.


Yüksek Çözünürlük :
Bu serideki artımsal enkoderler, yüksek çözünürlük gerektiren sistemler için tasarlanmıştır. Genellikle bölücüler ve açısal pozisyonlama sistemlerinde kullanılabilirler. Yüksek çözünürlükte  frekans cevabı vardır(1Mhz). Bu serideki enkoderler 90000 puls / tur çözünürlüğüne kadar çıkabilmektedir.


Motorlar İçin :
Bu serideki artımsal enkoderler, motorlara bağlanmak  için tasarlanmıştır. İçinde bulunan özel bağlantı parçası sayesinde çok pratik ve hassas bir şekilde motorlara bağlanabilir. İstendiğinde özel motorlar için özel çözümler sunulabilmektedir. Bu serideki enkoderler 1puls / tur ‘dan 20000 puls / tur çözünürlüğüne kadar çıkabilmektedir.



Düşük Fiyat :
Bu serideki artımsal enkoderler, çok düşük fiyat gerektiren uygulamalara çözümsumak ve ELCIS enkoder teknolojisini kullanmak için tasarlanmıştır. Bu serideki enkoderler 1puls / tur ‘dan 1024 puls / tur çözünürlüğüne kadar çıkabilmektedir.


Mutlak Enkoderler

Tek Turlu Mutlak Enkoder :
Bu serideki mutlak enkoderler, endüstriyel ve profösyonel görevler için tasarlanmıştır. Yüksek hassasiyette paslanmaz rulman ve miller için paslanmaz çelik kullanılmıştır. Ürünler kir,yağ ve rutubet karşı yüksek koruma sağlar.Led ışık kaynağı (100000 minimum çalışma saati), profesyonel malzemeler, yüksek güvenilirlikte mühendislik bilgileri kulanılmıştır. Maksimum çözünürlüğü 16384 (14 bit)


Mutlak ve Artımsal Enkoder :
Bu serideki enkoderlerde iki tip enkoder kullanılmıştır (artımsal ve mutlak). Bu tip bir çok uygulamada esnek çözümler sunar. Maksimum çözünürlüğü mutlak enkoder için 256 (8 bit), artımsal enkoder için 2540 puls / tur ‘dur.


Çok Turlu Mutlak Enkoder :
Bu serideki mutlak enkoderler,milin çok tur dönmesinin pozsyonunu gösterir. Bu serideki enkoderlerde iki tane disk kullanılmıştır. Master disk eksenlen pozisyonu gösterir, slave disk ise kaç tur döndüğünü gösterir. Mekanik aktarmadan dolayı herhangi bir boşluk yoktur. Maksimum çözünürlük, 4096 x 4096 Gary ve binary kodlama için, 1000 x 1000 binary kodlama için


Fields Bus :
Bu serideki mutlak enkoderler, enkoderin açısal pozisyonunu br BUS hattı üzerinden gönderir. İki tip bulunmaktadır; tek veya çok turlu. Çok turlu enkoderler için iki tane disk kullanılmıştır. Master disk eksenlen pozisyonu gösterir, slave disk ise kaç tur döndüğünü gösterir. Mekanik aktarmadan dolayı herhangi bir boşluk yoktur. Mevcut BUS sistemleri CAN Open, ProfiBus, Device Net, Inter Bus, SUCONet


Lineer Cetveller

RV16 :
RV16 serisi lineer cetveller, optik detektörler vasıtasıyla cam üzerinden okuma sağlar. Maksimum uzunluğu 1200 mm ve 10 mikron hassasiyerle ölçüm yapılabilir. İstenildiğinde bir tane sıfırlama puls veya 50 mm aralıklarla sıfırlama puls elde edilebilir.
 



CRSB & CR8O :
CR serisi lineer cetveller, pinyon dişli vasıtasıyla karameyer bir hat üzerinde pozisyon bilgisini okurlar. Bu seri 100 mm’den 50000 mm’ye kadar  1 µm ile  1 mm arasındaki çözünürlükle okuma yaparlar. Genellikle makine parçaları ve nümerik kontrol gerektiren yerlerde kullanılırlar. Ürünler titreşim, yağ, buhar ve kırıntılarak karşık yüksek koruma sağlar. CR85 serisi CR80 gibidir fakat biraz daha ucuzdur.

 

ELCIS

 

ELCIS Ürünleri ile uygun rekabetçi fiyatları almak için müşteri temsilcimiz ile  http://www.imajteknik.com.tr/bize-ulasin veya Fiyat teklifi formunu doldurarak mesaj bırakmanız halinde satış muhendislerimiz en kısa zamanda sizinle irtibat kuracaklardır.

 

ELCIS hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.